Синдром на сухото око

Синдромът на сухото око е сред най-често срещаните очни проблеми. Степента на тежест определя характера на оплакванията от страна на пациентите. Една от водещите причини за  търсене на консултация от офталмолог е именно дискомфортът, съпътстващ развитието на това заболяване.

Много хора са подложени на постоянно дразнене, зачервяване на очите и влошаване качеството на зрение. Тези симптоми водят до сериозно понижаване качеството на живот при голям  брой индивиди. Имайки предвид, че 80% от информацията, получавана за заобикалящия ни свят, идва от зрителния анализатор, става ясно, че влошаването на неговото функциониране неминуемо води до понижаване на трудоспособността и негативна промяна в психологическия статус на всеки страдащ индивид.

Синдромът на сухото око e  мултифакторно заболяване, свързано с намалена продукция или нарушена пропорция в съставките на слъзния филм, което води до увреждане на очната повърхност  и се асоциира със симптоми на дискомфорт. Синдромът на сухото око се съпътства от повишаване осмоларитета на слъзния филм и възпаление на очната повърхност.

Сухото око представлява синдром, при който нестабилният слъзен филм не може адекватно да поддържа качествата на очната повърхност. А именно – да осъществява равномерно овлажняване, да предоставя гладка повърхност, която пълноценно да осъществява оптични функции, а обмяната на веществата в роговицата, която е аваскуларна, да изпълнява адекватно защитни функции спрямо очната повърхност. При нарушаване на финия локален баланс започва дразнене на епитела на очната повърхност, която неминуемо води до възпалителна реакция, съпроводена с дискомфорт и болка.

Липозомният спрей Tears Again е ефективен начин за облекчаване на симптомите на „сухо око“, стабилизирайки за продължително време слъзния филм. 


Събития

13-ти Конгрес на БДО, 24-27 октомври 2019г. | хотел Рила | Боровец

Околаб ЕООД има удоволствието да Ви покани да посетите нашия щанд на  13-ти конгрес на БДО... повече

Новини

Довиждане Princess, здравей Saypha !

Висококачествените и отличени в естетичната медицина хиалуронови филъриPrincess® са... повече

Успешна сертификация по ISO 9001:2008

На 09.09.2013г. системата за управление на ОКОЛАБ ООД беше успешно сертифицирана по стандарт ISO... повече

  • Лого CromaЛого OptimaAeon AstronMBIЛого Optimal
  • Лого ManiЛого MadhuЛого AuralabAeon AstronMBIЛого Optimal