Princess в ръцете на експерта - Интервю с Д-р Дончо Етугов

Д-р Дончо Етугов

''Croma предлага изключително качествен продукт. Имах възможност да се запозная и да работя с мострите, предоставени от вносителите. Впечатлен бях от това, как се инжектира самия продукт и доказаната му безопасност и липса на странични ефекти. Продуктите на Princess са разработени за вътреочно поставяне, което само по себе си е гаранция за пречистеност и толерантност на организма към него''.

Princess в ръцете на експерта

Интервю с  Д-р Дончо Етугов- старши асистент към Катедрата по дерматология  и венерология, Медицински Факлутет - София

Какво ви впечатли във филърите на основата на хиалуронова киселина Princess и защо приехте да станете тренер на тази марка?

Croma предлага изключително качествен продукт. Имах възможност да се запозная и да работя с мострите, предоставени от вносителите. Впечатлен бях от това, как се инжектира самия продукт и доказаната му безопасност и липса на странични ефекти. Продуктите на Princess са разработени за вътреочно поставяне, което само по себе си е гаранция за пречистеност и толерантност на организма към него. От друга страна липсват каквито и да било алергични реакции след инжектирането. Princess дава спокойна за организма манипулация, което е най-важното в нашата практика. Продуктите са изключително лесни за работа, което ги прави подходящи за употреба както от напреднали, така и от начинаещи лекари. 

Продуктите на Princess следват тенденцията да бъдат максимално изчистени от допълнителни добавки към основните действащи съставки. Това не е ли за сметка на по-краткотрайния ефект от поставянето на филър и от самата процедура?

В никакъв случай. Продуктите на Princess не отстъпват по дълготрайност на резултатите на останалите хиалуронови филъри на нашия пазар, което е наистина добра комбинация между безопасност и отличен резултат.

До каква степен е популярна техниката на поставяне на филъри с канюли сред колегите ви в България?

В последната година все по-голяма част от практикуващите специалисти прилагат тази техника. Безкрайно удобен и атравматичен метод за работа както за лекарите, така и за пациентите. След една процедура, направена по този метод, пациентът може веднага да продължи социалния си живот. Липсват синини и отоци, което е голямо преимущество. Работата с игла крие рискове от перфорация на съдове и травмиране на нервни окончания и тъкан. Друго предимство на работата с канюла е, че през един отвор може да бъде инжектиран продукт в една много по-голяма зона.

Разкажете ни по-подробно за продуктовата линия на Princess.

Ние представихме три продукта на марката в България. Първият е филър с много добър вискозитет, не предизвиква отоци и подпухналост, което го прави изключително удобен за работа в деликатни зони като очите. Също така може да бъде инжектиран в устните за по-добра пластичност и за по-добро очертаване на устния контур. Могат също така да бъдат третирани и повърхностни назолабиални бръчки. Вторият продукт е Volume, който е за придаване на обем. Той е с много висока плътност и по-добро омрежване на молекулите, което го прави по-вискозен, с по-дълготраен ефект. Използва се за придаване на обем на скули, третиране на дълбоки назолабиални бръчки, корекция на слепоочна зона и брадичка. Третият продукт е Rich, който е предназначен за мезотерапия, представляващ неомрежена хиалуронова киселина, напълно резорбируема. Инжектира се повърхностно за подобряване хидратацията и тургора на кожата, изглажда малките бръчки. Използва се за зоната на лицето, шията, деколтето, ръцете и навсякъде, където искаме да постигнем ефект на хидратация и освежаване.

Кои са основните типове лице и подходите към всеки един от тях при възстановяването на обема?

Главните типове са правоъгълно, елипсовидно, сърцевидно и овално. Основното правило е да бъде спазена пропорционалността на лицето. Усещането за красота е индивидуално и бих казал субективно. Практикуващият специалист трябва да прецени правилно какъв обем да придаде на дадена област за да бъде тя коригирана, но същевременно тази корекция да не бъде прекомерна и неестествена. Естетичната медицина е малко или много изкуство като скулптурата или художественото произведение. Ако корекцията бъде направена на точното място ефектът е много добър.


Събития

13-ти Конгрес на БДО, 24-27 октомври 2019г. | хотел Рила | Боровец

Околаб ЕООД има удоволствието да Ви покани да посетите нашия щанд на  13-ти конгрес на БДО... повече

Новини

Довиждане Princess, здравей Saypha !

Висококачествените и отличени в естетичната медицина хиалуронови филъриPrincess® са... повече

Успешна сертификация по ISO 9001:2008

На 09.09.2013г. системата за управление на ОКОЛАБ ООД беше успешно сертифицирана по стандарт ISO... повече

  • Лого OptimalЛого AuralabЛого OptimaЛого ManiЛого Madhu
  • Aeon AstronЛого CromaMBIЛого OptimaЛого ManiЛого Madhu