Интервю с Д-р Ива Стоилова - дерматолог, занимаващ се с естетична медицина

Д-р Ива Стоилова

Интервю с Д-р Ива Стоилова - дерматолог, занимаващ се с естетична медицина.

Какво ви впечатли в тези нови продукти, навлизащи на пазара?

Това е една новаторска мезотерапия, включваща в себе си биомиметични пептиди, които представляват продукт на растежните фактори присъстващи в организма, но намаляващи с течение на времето. Мезотерапията е много по-лесно осъществима в практиката,в сравнение с богатата плазма, която работя от три години и в която се налага да вземаме кръв от пациента, да обработваме, центрофугираме и инжектираме в кожата. Тя представлява естествена и атравматична процедура, с която се постигат изключително добри терапевтични резултати с цел превенция на стареенето на кожата и същевременно се прави профилактика на значителен брой дерматози.

Това позволява ли прилагането на тази мезотерапия в по-ранна възраст?

Да, този метод може да бъде използван при 20 годишни пациенти, като може да бъде включен в терапевтичната схема на различни кожни заболявания.

Освен в борбата със стареенето при какви други проблеми можем да прибегнем до тази мезотерапия?

Освен третирането на бръчки, разширени пори и отпускане на кожата, с успех могат да бъдат третирани белези от акне и разширени капиляри. Мезотерапията може да бъде използвана като процедура предхождаща третиране с лазер, поставяне на филъри и ботулинов токсин. Тази мезотерапия може да бъде използвана за третиране както на лице, така и на шия, деколте, ръце и тяло. Продуктите, които очакваме да бъдат представени на пазара на фирма Караген са изключително новаторски, като включват продукти за борба с косопада, възвръщане на обема на косата и третиране на пигментации.  

Какво е усещането на пациента по време на процедурата и има ли възстановителен период след нея?

Както споменах тази мезотерапия е атравматична, но на по-чувствителните пациенти може да бъде поставен локален анестетик. Процедурата се извършва с изключително малка игла, което свежда до минимум травмата от поставянето. При поставяне на единия от продуктите е възможна появата на лек оток или зачервяване в рамките на 3 до 6 часа след процедурата. Още при поставянето на продукта пациентът усеща лифтинг ефекта. Максималните резултати като стягане на кожата и порите, блясък, свежест, гладкост и избистряне на пигментациите се забелязват след третата седмица.

Има ли зони на лицето, в които не е препоръчително да се извършва тази процедура?

Абсолютно всяка една зона на лицето може да бъде третирана, като подхода и избора на продукт е индивидуален за всеки един пациент.

Има ли са противопоказания за извършването на процедурата?

Един от продуктите представлява коктейл, съдържащ хиалуронова киселина, поставянето на която не е препоръчително при пациенти с автоимунни заболявания. За спокойствието както на пациентите така и на дерматолозите, извършващи тази процедура е най-добре да бъде направен тест за алергии, за да бъдат избегнати евентуални алергични реакции, въпреки че при клиничните проучвания на продуктите такива реакции не са били забелязани.

Колко време трае ефекта от процедурата?

Процесите на стареене на кожата са нещо естествено. Това е процес протичащ в целия организъм. Активността на фибробластите създаващи колагена и еластина намаляват своята активност с течение на времето. Поддържането на млада и здрава кожа чрез тази мезотерапия е препоръчително, но подходът е изключително индивидуален при всеки пациент, което обуславя и честотата на процедурата от един път месечно до един път годишно. Спазвайки един правилен режим на хранене, излагане на слънце и солариум и ред други фактори способстват за удължаване на ефекта от мезотерапията.

Източник: Списание Beauty Woman


Събития

13-ти Конгрес на БДО, 24-27 октомври 2019г. | хотел Рила | Боровец

Околаб ЕООД има удоволствието да Ви покани да посетите нашия щанд на  13-ти конгрес на БДО... повече

Новини

Довиждане Princess, здравей Saypha !

Висококачествените и отличени в естетичната медицина хиалуронови филъриPrincess® са... повече

Успешна сертификация по ISO 9001:2008

На 09.09.2013г. системата за управление на ОКОЛАБ ООД беше успешно сертифицирана по стандарт ISO... повече

  • Лого MadhuЛого OptimalЛого OptimaЛого CromaMBI
  • Лого ManiAeon AstronЛого AuralabЛого OptimaЛого CromaMBI